Splošni pogoji

Lastnik in upravitelj (v nadaljevanju ponudnik) spletne trgovine NaturaMedica.si je podjetje NaturaMedica d.o.o. Za brskanje in naročanje v spletni trgovini ni potrebna predhodna registracija, je pa omogočena kot dodatna opcija in prinaša določene prednosti. Za prikaz dodatnih informacij kliknite na ime ali sliko artikla. Odpre se nova stran s podrobnimi informacijami o proizvodu.

Z vsakim naročilom preko sistema spletne trgovine NaturaMedica.si se posameznik ali podjetje strinja s splošnimi pogoji poslovanja.

Naročilo (pogodbo) je mogoče skleniti v slovenskem jeziku na območju države Slovenije.
NaturaMedica d.o.o. je lastnik vseh slik na teh straneh oziroma ima dovoljenje za uporabo s strani lastnikov. Vsaka nadaljnja uporaba slik, logotipov ali blagovnih znamk je prepovedana brez pisnega dovoljenja lastnikov in predstavlja kršitev zakona s področja avtorskih pravic in blagovnih znamk.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelkov ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, identiteto podjetja, kontaktni naslov za stike s kupci.

Cene in ažurnost podatkov

Cene v spletni trgovini so izražene v EUR (€) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Vse cene veljajo do spremembe objavljene ob artiklu. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Ponudnik bo zagotavljal ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ali za morebitno nedelovanje strani. Ponudnik si pridržuje pravico do vsebinskih sprememb spletnih strani kakor tudi splošnih pogojev brez predhodnega obvestila. Če izdelka trenutno ni na zalogi, ponudnik kupca obvesti ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru zagotoviti za kupca ustrezno rešitev.

Naročanje in dostava

Naročanje izdelkov poteka po telefonu 03 56 300 22 (od 8-15 ure) ali elektronsko na www.naturamedica.si, 24 ur na dan, vse dni v letu in je popolnoma varno. Naročnik lahko izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini. Izdelki so za lažje izbiranje razdeljeni po kategorijah. Kategorije so prikazane na desni strani, ter v menijski vrstici Izdelki (s klikom na Izdelki, se prikažejo vsi izdelki hkrati). Po kliku na izbrano kategorijo se prikaže stran s pripadajočimi izdelki. S klikom na posamezni izdelek se odpre polje s podrobnimi informacijami za nakup. Izbrani izdelek se doda v košarico s klikom na gumb V košarico, količina pa se spreminja z gumboma – ali +. Ob naročilu več enakih izdelkov je količinski popust obračunan v košarici. Vsebino košarice se pregleda s klikom na Košarica na zgornjem meniju ali na gumb Poglej košarico na desni strani. Morebitne spremembe količin v košarici potrdite s klikom na gumb Posodobi košarico. Iz košarice se vrnete na izdelke s klikom na gumb Nazaj v trgovino.

Nakup izdelkov se lahko nadaljuje ali pa zaključi  s klikom na gumb Nadaljuj na blagajno ali Blagajna. Pred obračunom nakupa na blagajni se lahko registrirate ali pa nakup izvršite kot gost. Vpiše se kupon posebnih ugodnosti, če ste ga prejeli, ter vpišite vse zahtevane osebne podatke za izvedbo naročila (označene z *)  in potrdite s klikom na gumb Oddaj naročilo.  S tem vaše naročilo (pogodba) postane veljavno. Na elektronski naslov prejmete potrdilo s podrobnostmi o naročilu izbranih izdelkov.

Vaše naročilo (pogodba) je napisano v slovenskem jeziku in bo pri ponudniku hranjeno v pisni in elektronski obliki ter je na voljo naročniku. Obravnavano bo kot poslovna tajnost. Naročila oddana preko spleta ob delavnikih do 9. ure, bodo obdelana in oddana v dostavo isti dan. Dostava kupcu pa je praviloma v naslednjih dveh delovnih dneh. Naročila oddana preko spleta po tej uri ali ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo obdelana in oddana v dostavo naslednji delovni dan. Ob prvem naročilu vas bomo poklicali, da preverimo istovetnost posredovanih podatkov.

Registrirani uporabniki lahko hitreje opravite nakup, spremljate status nakupa in si ogledate zgodovino vaših naročil.

Načini plačila 

V spletni trgovini NaturaMedica.si ponudnik omogoča gotovinsko plačilo po povzetju (velja samo za območje Slovenije). Stroške dostave in odkupnine v skupnem znesku 3,50 EUR z vključenim DDV plača kupec ob prevzemu dostavljalcu (velja samo za območje Slovenije). Možno je tudi plačilo po predračunu. Za naročila iz tujine je dostava možna po plačilu predračuna z vključenimi stroški pošiljanja, ki jih ponudnik obračuna individualno glede na ciljno državo pošiljanja.

Ugodnosti, popusti

Pri naročilu artiklov v vrednosti nad 40 EUR je dostava za kupca brezplačna (stroške dostave krije ponudnik NaturaMedica d.o.o. - velja samo za območje Slovenije). Veljavni popusti in ugodnosti za posamezne izdelke pa so prikazani ob izdelkih.
Na posredovani elektronski naslov lahko prejmete kupon ugodnosti, ki ga lahko skladno z navedenimi pogoji, uveljavite pri naslednjem nakupu v spletni trgovini NaturaMedica.

Garancija, zamenjava, reševanje sporov

Vsak izdelek je opremljen s slovensko deklaracijo in navodili za uporabo skladno s slovensko zakonodajo.
Kupec ima pravico, da v 15-tih dneh po prejemu blaga pisno sporoči, da odstopa od pogodbe oz. nakupa. V primeru, da kupec odstopi od nakupa, mora blago poslati v 15-tih dneh v nespremenjeni količini in nepoškodovano, torej neuporabljeno in zaprto, na naslov NaturaMedica d.o.o., p.p. 18, 1420 Trbovlje. Kupec ima pravico vrniti izdelek na naš naslov tudi v primeru, da ga je že plačal. V 15-tih dneh po prejemu blaga nas obvesti, da odstopa od nakupa. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, neuporabljeno in zaprto v nespremenjeni količini. V takem primeru, mu bomo v 15-tih dneh povrnili že plačano kupnino. Kupec plača stroške vrnitve blaga.

Ponudnik NaturaMedica ne priznava nobenega izvajalca za izvensodno reševanje sporov (IPRS), ki bi bil vpisan v register izvajalcev IPRS. Za IPRS se potrošnik lahko obrne na evropsko spletno platformo na naslovu:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k varovanju osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004). Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani NaturaMedica.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informacij, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije in jih ponudnik ne bo posredoval tretji, nepooblaščeni osebi.
Košarica
V košarici nimate izdelkov.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Preberi več V redu