Izgorelost, stres

KurkuFit 30 - kurkumin z 29-krat boljšim izkoristkom

KurkuFit 30 - kurkumin z 29-krat boljšim izkoristkom
Za dobro gibljive in mladostne sklepe. Za kožo, jetra, žolč in prebavo.
18,49 €
V košarico

KurkuFit 60 - kurkumin z 29-krat boljšim izkoristkom

KurkuFit 60 - kurkumin z 29-krat boljšim izkoristkom
Za dobro gibljive in mladostne sklepe. Za kožo, jetra, žolč in prebavo.
31,49 €
V košarico

SaffraMed z žafranom za pozitivno razpoloženje

SaffraMed z žafranom za pozitivno razpoloženje
Normalno delovanje živčnega sistema, pozitivno razpoloženje in mentalno ravnovesje.
20,97 €
V košarico

Sensoril - ob stresu

Sensoril - ob stresu
Ste pod nenehnim pritiskom in vam gre vse na živce!
18,95 €
V košarico

Izgorelost, stres

Stres sam ne pomeni depresije. S stresom se srečujemo vsakodnevno.

Najbolj opazni so psihični znaki: razdražljivost, slabša koncentracija in spomin, utrujenost, slaba učinkovitost, nespečnost oz. zbujanje ponoči, poslabšanje odnosov znotraj družine, službe, neješčnost ali pretirana lakota… Pogosti so tudi telesni znaki: visok pulz in krvni tlak, želodčne in prebavne težave, potenje…, nenazadnje pa tudi slabši imunski sistem. Vse skupaj lahko vodi do hujših motenj ali bolezni: povišan holesterol, bolezni srca in ožilja, sladkorna bolezen, debelost, rak, depresija…

Najlažje bi se bilo izogniti stresu. A ker je to skorajda nemogoče, je potrebno poskrbeti za »odklop«. Vzemite si čas samo zase. Ukvarjajte se s stvarmi, ki jih radi počnete, pojdite na sprehod, pogovorite se s prijateljem, oglejte si film, preberite knjigo, poskrbite za redno telesno vadbo in redne obroke.

Stres se kaže predvsem s povišanjem hormona kortizola, medtem ko gre pri depresiji za spremembe v delovanju možganov. Beseda depresija se je preselila v vsakodnevno govorico, z njo označujemo stanja potrtosti, pobitosti, nemoči.

Depresija je najpogostejša motnja razpoloženja in čustvovanja, saj jo ima več kot sto milijonov ljudi. Vsaka četrta ženska in vsak sedmi moški se z njo sreča vsaj enkrat v življenju. Njena pogostnost se veča s starostjo, vendar nanjo niso imuni niti otroci.

Tudi znaki segajo od bioloških prek psiholoških do družbenih: brezvoljnost, utrujenost, obupanost, nespečnost, občutki manjvrednosti, nemoči, krivde, praznine, motnje koncentracije, slabša učinkovitost, upočasnjenost. Nekateri so enaki kot pri stresu, vendar jih ne gre zamenjevati.

Priporočljiva je telesna aktivnost, družabni stiki in pogovori, skrb za zunanji videz, razvedrilo, zdravo prehranjevanje, etapno reševanje težav in potrpežljivost, nižanje pričakovanj in odganjanje črnih misli, izogibanje alkoholu in protibolečinskim zdravilom.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Preberi več V redu

Pridobite 10% popust in nasvete za zdravje


Prijavite se na prejemanje E-novic ter si zagotovite kodo s 10% popustom na vse izdelke.
Najvišja vrednost popusta je lahko do 10 EUR.