Zgaga

Caricol - urejena prebava od želodca do konca črevesja

Caricol - urejena prebava od želodca do konca črevesja
Za učinkovito in urejeno prebavo ter notranji mir v vašem črevesju.
20,97 €
V košarico

Zgaga

Zgaga je neprijetna, pekoča bolečina, ki jo čutimo v prsih, tik za prsnico. Bolečina je pogosto izrazita po jedi, zvečer ter pri ležanju in upogibanju. Če se zgaga pojavi občasno ni razloga za zaskrbljenost, če nas pa muči pogosto, lahko močno vpliva na kvaliteto življenja.

Zgago občutimo, ko se želodčna kislina vrača nazaj v požiralnik. Pri požiranju, se mišice na dnu požiralnika sprostijo, da se hrana in tekočina spustita v želodec, nato se mišica spet zategne. Če mehanizem ne deluje pravilno se lahko želodčna kislina vrača nazaj v požiralnik kot refluks in povzroči zgago.

Pri posameznikih lahko zgago povzroči določena vrsta hrane, npr: začinjena hrana, čebula, citrusi, izdelki iz paradižnika, ocvrta ali mastna hrana, pepermint, čokolada, alkohol, gazirane pijače, kava in premastni obroki. Zgaga je pogosta pri nosečnicah in ljudeh s prekomerno telesno težo. Pomagamo si lahko tako, da se izogibamo hrani, ki nam škoduje, vzdržujemo zdravo telesno težo, se ne prenajedamo in skrbimo za zdrav življenjski slog.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Preberi več V redu

Pridobite 10% popust in nasvete za zdravje


Prijavite se na prejemanje E-novic ter si zagotovite kodo s 10% popustom na vse izdelke.
Najvišja vrednost popusta je lahko do 10 EUR.