Neptunovo krilovo olje, najučinkovitejši vir omega 3

omega 3
100% čisto Neptunovo krilovo olje (NKO). Poleg omega 3 vsebuje tudi fosfolipide, holin in astaksantin. Zaradi vezave na fosfolipide, so omega 3 in holin bistveno hitreje in bolje dostopni v celice. NKO je pridobljen s hladnim postopkom, zato se vsa hranila v njem ohranijo. Zadostuje že ena kapsula dnevno. Brez spahovanja. Primeren tudi za nosečnice in doječe matere.
21,96 €
1
Na zalogi
Ob nakupu 2 izdelkov ali več, cena 19,76 € za komad
Ob nakupu 4 izdelkov ali več, cena 18,67 € za komad
BREZPLAČNA POŠTNINA
(pri naročilu nad 40 €)
PREVERJENA KAKOVOST
Pokličite nas, tudi za naročilo.
03 56 300 22 / 040 214 620

Zakaj so omega 3 tako pomembne?


Omega 3 in omega 6 maščobne kisline moramo zaužiti s hrano, saj jih telo ne proizvaja samo. Optimalno razmerje med nenasičenimi omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami v telesu je do vrednosti 1 : 4, pri Eskimih celo do 4 : 1, saj večinoma jedo morske ribe in s tem zaužijejo veliko zdravih nenasičenih omega 3.
V naši prehrani prevladujejo omega 6, zato je razmerje med omega 3 in omega 6 v telesu porušeno in znaša celo 1 : 16. To pomanjkanje omega 3 ima lahko negativen vpliv na zdravje.
Zelo pomembno je zato izboljšati to razmerje med omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami, ki jih zaužijemo.
Vzdržujemo ga lahko z mediteransko dieto (primer uravnotežene prehrane) – oziroma načinom življenja kot ga imajo prebivalci ob Sredozemskem morju. Ti uživajo veliko zdravih, nenasičenih maščob: morske ribe vsaj 3-krat tedensko, olivno olje, oreščke ter veliko sadja in zelenjave. Slabih, nasičenih omega 6 maščob skorajda ne jedo.
Ob omenjenem načinu prehranjevanja dodatno jemanje omega 3 ni potrebno, v nasprotnem primeru pa je priporočljivo jemanje dopolnil v obliki ribjega oziroma krilovega olja.Zakaj je Neptunovo krilovo olje (NKO) prva izbira?


Neptunovo krilovo olje (NKO) je 100 % čisto, brez dodatkov. Po patentiranem hladnem postopku se pridobiva iz antarktičnega krila - planktonskih rakcev (Euphausia superba).
Kot hrana morskih živali in ptic je kril prav na dnu prehranske verige. Zato ni onesnažen s težkimi kovinami in pesticidi, kot so lahko ribe, iz katerih pridobivajo ribje olje.
Kril za pripravo NKO je ulovljen iz mrzlih in kristalnih vod okrog Antarktike.
Zagotovljena je 100% sledljivost od mesta ulova do končnega proizvoda.
NKO vsebuje velike količine omega 3 kislin (EPK in DHK), ki so vezane na fosfolipide, ne na trigliceride kot v ribjem olju. 
Prav vezava omega 3 na fosfolipide omogoča, da jih telo bistveno hitreje in učinkoviteje izkoristi, kar je znanstveno potrjeno (biološka dostopnost je bistveno višja).
Ni namreč pomembno le koliko omega 3 zaužijemo, ampak je še bolj pomembno koliko zaužitih lahko telo izkoristi.

Kril


Edina originalna formulacija!


Krilovo olje

Prednosti NKO 


NKO poleg omega 3 vsebuje fosfolipide. Prav vsaka celica v našem telesu je zaščitena s fosfolipidno membrano. Ta membrana daje celicam strukturo, omogoča vsrkavanje hranil, proizvodnjo energije in številne druge funkcije, ki so osnova za življenje. Fosfolipidi v Neptunovem krilovem olju zagotavljajo bistveno boljši transport, dostavo in vsrkavanje omega 3 ter holina v celice. To je fosfolipidna prednost Neptunovega krilovega olja in koristi vsem celicam in organom v našem telesu, vključno s srcem, jetri, mišicami in kožo

NKO vsebuje tudi holin (iz njega nastane prenašalec živčnih impulzov acetilholin). astaksantinPomemben je pri tvorbi celičnih struktur, prenosu lipoproteinov in metabolizmu homocisteina. 
Pomanjkanje lahko prizadane spominsko funkcijo. Dodajanje holina je še posebej pomembno pri vegetarijancih in veganih.
Vsebuje tudi astaksantin vezan na fosfolipide, ki je močan antioksidant. Olju daje rdečo barvo in zagotavlja popolno stabilnost brez dodajanja konzervansov, ki so v ribjem olju nujni. Pomemben je za nevtralizacijo prostih radikalov, ki lahko poškodujejo celice. Tudi pri nekaterih drugih živalih rdeča barva prihaja od astaksantina.

NKO ima idealno razmerje med maščobnimi kislinami omega 3, omega 6 in omega 9, 15 : 1 : 6.Prednosti NKO 2


NKO se zaradi fosfolipidov po zaužitju poveže z želodčno vsebino in ne povzroča spahovanja in priokusa po ribah, niti tiščanja v želodcu.

Krilovo vs ribje oljeNe plava na površini želodčne vsebine kot v primeru ribjega olja (glej tudi Razlika med krilovim in ribjim oljem). Ker za prebavo ne potrebuje žolča, je primeren tudi za tiste, ki slabo prebavljajo maščobe (za bolnike brez ali z oslabljeno funkcijo žolčnika).

NKO je polnjen v kapsule iz ribje želatine. Zaradi naravno prisotnega astaksantina je NKO zelo stabilen, zato dodatni konzervansi niso potrebni.

Kriovo olje kapsulaCertifikati NKO

Eco Harvesting
Eco Harvesting® - eko lovljenje

Ekološko naravnana tehnologija ulova krila z minimalnim vplivom na okolje. Postopek zbere nezaželen prilov (vrste, ki niso kril) in jih vrne v okolje nepoškodovane. Omogoča, da mreža med delovanjem ostane pod vodo.
Cold extraction
Cold Extraction – hladna ekstrakcija

Patentirani proces priprave krilovega olja v hladnem (hladna ekstrakcija) zagotavlja, da se vsa hranila v njem ohranijo nedotaknjena. EU patent 2144618.

Friend of the sea
Friend of the Sea – prijatelj morja
MSC - trajnostni ulov


Potrdilo za proizvod iz trajnostnega ulova, ki ga vodi nevladna mednarodna organizacija Friend of the Sea. Certifikat neprofitne organizacije MSC za trajnostni ulov krila.
 

Ali lahko povečan ulov ogrozi populacijo krila v morju?


Kril je ena izmed najbolj bogatih biomas na planetu. Ocenjuje se, da je v morjih okrog Antarktike ta biomasa približno 500 milijonov ton, kar je eden od najmanj izkoriščanih naravnih virov na planetu. Ulov krila na Antarktiki je dovoljen pod pogojem, da se izvaja na trajnosten način in ne škodi ekosistemu.KrilNadzoruje ga CCAMLR (Komisija za ohranjanje morskih živih virov na Antarktiki), ki je odgovorna za ohranitev vseh morskih ekosistemov na Antarktiki. Trenutno se ulov izvaja predvsem na območju 48 in sicer na zelo stabilen način, saj je za spremembo ribolovnih predpisov na Antarktiki potrebno soglasje 25 držav. Čeprav je dovoljen 1% ulova, je trenutni skupni ulov le 1/3 od tega 1%.

Ekološka učinkovitost krila


Ko ribe pojedo kril, se 90% maščobnih kislin omega-3 iz njega izkoristi kot energija za ribe, le 10% pa se jih v ribah shrani kot omega-3 maščobne kisline.
To pomeni, da je treba uloviti 10-krat več rib (po teži) kot krila, da dobimo enako količino omega-3 maščobnih kislin za prehrano ljudi. Rib pa na nekaterih področjih izlovijo bistveno preveč in njihova količina v morjih upada, kar pa nikakor ni trajnostno.
BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 40 €
PREVERJENA KAKOVOST
Imate vprašanje? Želite nasvet?
Pokličite nas, tudi za naročilo.

03 56 300 22 / 040 214 620


Kaj je v 1 kapsuli NKO? Kako naj ga jemljem?


1 kapsula vsebuje 500 mg čistega Neptunovega krilovega olja.
Sestavine: Neptunovo krilovo olje, ribja želatina (kapsula).

Neptunovo krilovo olje (NKO) 500 mg
od tega:  
fosfolipidi 225 mg
EPK 67,5 mg
DHK 30 mg
holin  25 mg
astaksantin 0,25 mg

Jemlje se 1-2 kapsuli NKO dnevno, doziranje se pri večjih potrebah lahko poviša. Kapsulo z nekaj tekočine vzemite med obrokom. NKO je primeren tudi za nosečnice in doječe matere.

Alergeni:
 ribe in raki. Vsebina: 40 kapsul. Prehransko dopolnilo.

Opozorilo: Pri zdravljenju z antikoagulanti se o jemanju NKO posvetujte z zdravnikom.


21,96 €
1
Na zalogi


Košarica
V košarici nimate izdelkov.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Preberi več V redu