Naravna alternativa konzervansom: izvleček vlaknin iz gob

Naravna alternativa konzervansom: izvleček vlaknin iz gob
Izvleček šampinjonov (kukmak) ponuja proizvajalcem hrane in pijače inovativno možnost za zdrave, naravne, dolgo obstojne izdelke brez umetnih konzervansov.
Ljudje dajemo vedno večji poudarek na čistost živil. To pomeni, da živila ne vsebujejo konzervansov in so pripravljena iz čim manj sestavin. Živila, ki vsebujejo konzervanse, dojemamo kot nezdrava in počasi izginjajo s polic.

Konzervanse iz različnih razlogov smatramo kot nezdrave ter nenaravne in predvsem nezaželene v prehrani. Po drugi strani pa ljudje želijo izdelke z dolgim rokom uporabe, ki se ne pokvarijo. To je pravi paradoks, saj uporabniki ne marajo konzervansev a hkrati iščejo hrano in pijačo, ki je hitro dosegljiva, priročna, ima dolg rok uporabe, po vrhu pa mora biti še naravna.

Šampinjoni vsebujejo veliko vlaknin, kot sta hitosan in beta glukani. Ko izvleček teh gob raztopimo, vlaknine delujejo kot zelo učinkovito protimikrobno sredstvo, ki je učinkovito proti vsem vrstam mikroorganizmov (kvasovke, plesni in bakterije).

Izvleček šampinjonov je tako neposreden nadomestek za umetne konzervanse. Poleg tega je sestavina prijazna do mnogih prehranskih omejitev, kot npr. veganska, paleo ali keto prehrana hkrati pa je certificirana za košer in halal. Je brez glutena, brez GSO in ekološko pridelana.

Najpomembnejše za zdravje pa je, da nadomesti umetne konzervanse. Kot primer so benzoati ali benzojska kislina.

Gobam še naprej raste priljubljenost pri ljudeh, ki radi uživajo naravne izdelke. Izvleček šampinjonovih vlaknin pa ponuja odličen odgovor na težavo tako pri potrošnikih kot tudi proizvajalcih.

Nutraingredients, okt 21
Košarica
V košarici nimate izdelkov.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Preberi več V redu