Košarica
V košarici nimate izdelkov.

Psihično ravnovesje z žafranom

Psihično ravnovesje z žafranom
Žafran je ena najdražjih začimb na svetu. Priljubljen ni le zaradi svoje svetle barve in edinstvenega okusa v kulinaričnem svetu. Zaradi pozitivnega vpliva na stanje duha in razpoloženje je tudi naravni podpornik vašega duševnega ravnovesja.

Žafran je več kot začimba


Žafran je v kuhinji še posebej znan. Pomislite le na paello iz Španije, italijansko rižoto ali belgijski rižev puding. To so klasike, ki svojo intenzivno barvo, ter značilno aromo in okus dolgujejo tej začimbi.
Žafran se v veliki meri uporablja že 4000 let in ne samo zaradi svojega aromatičnega okusa. Starodavna medicina temu posebnemu zelišču pripisuje različne lastnosti. In prav je
tako, saj so pozitivni učinki vedno znova potrjeni v številnih študijah. Zato je žafran še vedno široko uporabljena naravna podpora mentalnemu zdravju.

Rdeče zlato


Začimbo sestavljajo posušenih oranžno rdečih pestiči žafrana (Crocus Sativus). Cvetovi so ročno nabrani in vsebujejo po tri pestiče. Za pridobitev enega kilograma žafrana je potrebnih približno 150.000 cvetov. Zaradi tega natančnega in zelo zamudnega opravila je žafran ena najdražjih začimb na svetu, od tod tudi njegov vzdevek »rdeče zlato«.
žafran

Pozitivno razpoloženje in stanje duha sta zlata vredna


Raziskave v zadnjem času kažejo izrazito visoko stanje zaskrbljenosti. Tudi pričakovanja so izrazito pesimistična. Predvsem v Sloveniji je indeks optimizma izrazito negativen. Ljudje so nezadovoljni s svojim duševnim stanjem in čutijo pomanjkanje življenske energije. Vse več pozornosti se namenja pomembnosti dobrega duševnega počutja.

Žafran je naravna sestavina za vaše duševno ravnovesje


Tradicionalna kitajska medicina že stoletja hvali žafran zaradi njegovega pozitivnega vpliva na razpoloženje. V ajurvedski medicini je bil že opisan kot adaptogen. To pomeni, da žafran poveča duševno odpornost, ne da bi pri tem povzročil izčrpanost. Znanstvene raziskave so te lastnosti v zadnjih letih zelo temeljito preučile in potrdile te učinke. Žafran ponuja učinkovit in naraven pristop k iskanju duševnega ravnovesja in sprostitve ter ohranjanje pozitivnega razpoloženja.

Žafran v prehranskih dopolnilih, na kaj morate biti pozorni?


Izjemnega pomena je, da se v prehranskih dopolnilih uporablja kakovosten žafran. Obstaja namreč nekaj specifičnih, posebnih snovi v žafranu, ki so nosilci pozitivnih učinkov. Krokin, v vodi topen karotenoid, je odgovoren za rdečo-oranžno barvo žafrana. Okus daje predvsem pikrokrokin aromo pa safranal.
Krokin in safranal sta zelo močna antioksidanta in aktivni učinkovini, ki pozitivno vplivata na duševno stanje. Oba sta temperaturno občutljiva in nista obstojne v vročih jedeh, ki vsebujejo žafran.
Vedno poskrbite, da bo v prehranskem dopolnilu standardiziran izvleček žafrana, v katerem je dovolj bioaktivnih snovi.

SaffraMed


Izvleček žafrana, uporabljen v SaffraMed-u, je zelo čist. Cvetovi so pobrani zjutraj, pestiči pa odstranjeni ročno. Rdeči pestiči se nato previdno posušijo. Iz posušenih pestičev je narejen naravni izvleček žafrana, ki bo vedno vseboval enako količino krokina.
  • Edinstvena kombinacija za podporo dobrega razpoloženja.
  • Žafran prispeva k pozitivnemu stanju duha in dobrem duševnem ravnovesju.
  • Vsebuje čisti izvleček žafrana, kurkumo v obliki fitosoma, ki zagotavlja 29-krat boljšo absorpcijo in skrbno izbrana hranila.
  • Izvleček žafrana je standardiziran na >2 % krokina za zanesljiv fiziološki učinek.
  • Vsebuje aktivne oblike vitaminov B6, B12 in folne kisline.
  • Vitamin D3 je fiziološko najbolj aktivna oblika vitamina D.

Safreamed in psihično ravnovesje

SaffraMed z žafranom za pozitivno razpoloženje

SaffraMed z žafranom za pozitivno razpoloženje
Za psihično ravnovesje, proti tesnobi in potrtosti, za dober spanec.
20,97 €
V košarico
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Preberi več V redu