Kronično vnetje

Kronično vnetje
Kar je bila za naše babice in dede že častitljiva ali celo izjemna starost, postaja povprečna življenjska doba. Razlogov za njeno hitro dvigovanje je veliko, veselje ob tem dejstvu pa največkrat skalijo s starostjo povezane zdravstvene težave in slabo počutje.
Zaradi tega se vedno bolj zavedamo, kaj vpliva na bogato življenjsko jesen. Svoja življenja usmerjamo na zdrava pota, vse pogosteje si pomagamo z učinkovitimi sredstvi, da bi bila naša starost čim bolj dejavna in brezskrbna.
 
Vnetja so sestavni del našega življenja in hkrati pomemben dejavnik zdravja in počutja. Če so akutna vnetja dobrodošla in kažejo moč našega imunskega sistema, pa so kronične oblike zoprn in neželen sopotnik. Debelost, inzulinska rezistenca in sladkorna bolezen so povezani z vnetji, ki povečujejo tveganja za srčno-žilne bolezni. Kronična vnetja so vezana na široko pahljačo stanj, povezanih z boleznimi srca, osteoporozo, zmanjšanjem miselnih funkcij, Alzheimerjevo boleznijo, diabetesom in artritisom.
Analiza krvi nudi dober vpogled v dogajanje v telesu. C-reaktivni protein (CRP) in različni citokini so najbolj znani pokazatelji vnetnih stanj, zvišane vrednosti so alarm za povečano tveganje pri boleznih ožilja in srca.
 
Našemu telesu lahko zelo pomagamo z uživanjem sestavin, ki delujejo protivnetno.
Med bioaktivnimi sestavinami imajo vodilno vlogo omega 3 maščobne kisline (EPK in DHK). Več različnih neodvisnih študij je potrdilo, da znižujejo vrednost pokazateljev vnetja.
Tudi omega 7 maščobne kisline lahko v čisti obliki znižajo vrednost CRP.
Vitamini A, C in E sodijo med najpomembnejše antioksidante, ki preprečujejo škodo, ki jo povzročajo prosti radikali in tako pomagajo ohranjati zdravo stopnjo vnetja.
V rastlinskem svetu je najbolj znana kurkuma, saj je njen izvleček kurkumin dokazano učinkovit pri zaviranju kroničnih vnetij.
Posebno mesto med minerali s protivnetnim delovanjem ima magnezij, njegovo pomanjkanje  je pomemben dejavnik tveganja za zdravje in dobro počutje.
Probiotiki spodbujajo protivnetno delovanje mikroorganizmov, ki so že nastanjeni v našem črevesju.

Včasih je skoraj neverjetno, kako zelo lahko drobne stvari spremenijo naše počutje in celo življenje. Saj se spomnite Andersenove kraljične na zrnu graha?

Priporočamo

KurkuFit 30 - kurkumin z 29-krat boljšim izkoristkom

KurkuFit 30 - kurkumin z 29-krat boljšim izkoristkom
Za dobro gibljive in mladostne sklepe. Za kožo, jetra, žolč in prebavo.
19,19 €
V košarico

KurkuFit 60 - kurkumin z 29-krat boljšim izkoristkom

KurkuFit 60 - kurkumin z 29-krat boljšim izkoristkom
Za dobro gibljive in mladostne sklepe. Za kožo, jetra, žolč in prebavo.
32,60 €
V košarico

Neptunovo krilovo olje, najučinkovitejši vir omega 3

omega 3
Odlična biološka dostopnost omega 3, fosfolipidi, holin in astaksantin.
21,96 €
V košarico

NutriVit C Forte - 100% naravni vitamin C z odličnim izkoristkom

vitamin C NutriVit C
Superiorna, boljša in hitrejša absorpcija (izkoristek) vitamina C.
17,55 €
V košarico
Košarica
V košarici nimate izdelkov.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Preberi več V redu