Kako znižati Holesterol

Kako znižati Holesterol

Kako znižati holesterol

Povišan holesterol poveča možnost za natanek srčno žilnih obolenj kot je npr. kap ali infarkt. Z zdravili lahko znižate vaš holesterol. Če pa vaš holesterol še ni previsok in bi ga radi poskusili znižati brez stranskih učinkov, naredite 5 sprememb v vašem življenju.

1. Prehrana

Zmanjšajte vnos nasičenih maščob. Te se predvsem nahajajo v rdečem mesu in polnomastnih mlečnih proizvodih. Zmanjšan vnos nasičenih maščob lahko zniža LDL holesterol oziroma drugače imenovan slab holesterol.

Prenehajte uživati trans maščobe. Trans maščobe so pogosto označene na embalaži hrane kot delno hidrogenirano rastlinsko olje. Trans maščobe so pogoste v margarini, v piškotih in tortah iz trgovine. Ta vrsta maščob poviša celotni holesterol.

Uživajte hrano z visoko vsebnostjo omega 3 maščobnih kislin. Omega 3 maščobne kisline sicer ne vplivajo na slab holesterol, imajo pa dober vpliv na srce in znižanje krvnega tlaka. Hrana z visoko vsebnostjo omega 3 maščobnih kislin so losos, skuša, orehi in lanena semena.

Uživajte hrano bogato s topnimi vlakninami. Topne vlaknine lahko znižajo absorpcijo holesterola v krvožilnim sistem. Topne vlaknine najdemo v ovsenih kosmičih, fižolu, brstičnem ohrovtu, jabolkih itd.

2. Bodite aktivni

Fizična aktivnost lahko izboljša vaš holesterol. Zmerna telesna aktivnost lahko pomaga zvišati HDL holesterol oziroma dober holesterol. Če ste zmožni telovadite vsaj 5x tedensko po 30 min.

3. Prenehajte s kajenjem

Prenehanje kajenja izboljša vaš dober holesterol. Rezultati so vidni relativno hitro:
  • Po 20 minutah po prenehanju kajenja se vam zniža krvni tlak in srčni utrip, ki ga povzroča kajenje.
  • Po 3 mesecih se vam izboljša krvni pretok in delovanje pljuč.
  • Po 1 letu se vam zniža tveganje za srčna obolenja na polovico tveganja kadilcev.

4. Znižajte telesno težo

Povišana telesna teža pripomore k višjem holesterolu. Sladkane pijače zamenjajte z navadno vodo. Hkrati pa se izogibajte živil z dodanim sladkorjem.

5. Ne uživajte prekomerno količina alkohola

Prekomerno uživanje alkohola lahko povzroči resne zdravstvene težave kot so visok pritisk in kap. V kolikor že uživate alkohol poskusite zmanjšati vnos.

Vsekakor se v borbi s povišanim holesterolom najprej splača poskusiti z naravnim pristopom. Priporočamo vam Holesteril, ki je edinstvena sinergijska kombinacija rdečega kvasnega riža in visokokakovostnih rastlinskih izvlečkov oljke in artičoke za normalne ravni holesterola v krvi.

Priporočamo

Košarica
V košarici nimate izdelkov.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Preberi več V redu