0 izdelkov (0,00 €)
Neptunovo krilovo olje, najučinkovitejše omega-3

Neptunovo krilovo olje, najučinkovitejše omega-3
100% čisto Neptunovo krilovo olje (NKO). Odlična biološka dostopnost omega-3 iz NKO. Zadostuje le ena kapsula dnevno. Brez spahovanja.
19,96 €
Ni na zalogi
Ob nakupu 2 izdelkov ali več, cena 17,96 € za komad
Ob nakupu 4 izdelkov ali več, cena 16,97 € za komad
BREZPLAČNA POŠTNINA
(pri naročilu nad 40 €)
PREVERJENA KAKOVOST
Pokličite nas, tudi za naročilo.
03 56 300 22

Zakaj so omega-3 tako pomembne?Omega-3 in omega-6 maščobne kisline moramo zaužiti s hrano, saj jih telo ne proizvaja samo. Optimalno razmerje med nenasičenimi omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami v telesu je do vrednosti 1 : 4, pri Eskimih celo do 4 : 1, saj večinoma jedo morske ribe in s tem zaužijejo veliko zdravih nenasičenih omega-3.
 V naši prehrani prevladujejo omega-6, zato je razmerje med omega-3 in omega-6 v telesu porušeno in znaša celo 1 : 16. To pomanjkanje omega-3 ima lahko negativen vpliv na zdravje.
Zelo pomembno je zato izboljšati to razmerje med omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami. Vzdržujemo ga lahko z mediteransko dieto – oziroma načinom življenja kot ga imajo prebivalci ob Sredozemskem morju. Ti uživajo veliko zdravih, nenasičenih maščob: morske ribe vsaj 3-krat tedensko, olivno olje, oreščke ter veliko sadja in zelenjave. Slabih, nasičenih omega-6 maščob skorajda ne jedo.
Ob omenjenem načinu prehranjevanja dodatno jemanje omega-3 ni potrebno, v nasprotnem primeru pa je priporočljivo jemanje dopolnil v obliki ribjega oziroma krilovega olja.Zakaj je Neptunovo krilovo olje (NKO) prva izbira?


Neptunovo krilovo olje (NKO) je 100 % čisto, brez dodatkov. Po patentiranem postopku se pridobiva iz antarktičnega krila - planktonskih rakcev (Euphausia superba). Kot hrana morskih živali in ptic je kril prav na dnu prehranske verige. Zato ni onesnažen s težkimi kovinami in pesticidi, kot so lahko ribe, iz katerih pridobivajo ribje olje. 
NKO vsebuje velike količine omega-3 kislin (EPKin DHK), ki so vezane na fosfolipide, ne na trigliceride kot v ribjem olju. 
Prav vezava omega-3 na fosfolipide omogoča, da jih telo bistveno hitreje in učinkoviteje izkoristi, kar je znanstveno potrjeno (biološka razpoložljivost je bistveno višja). Ni namreč pomembno le koliko omega-3 zaužijemo, ampak je še bolj pomembno koliko zaužitih lahko telo izkoristi.
Edina originalna formulacija!
Prednosti NKO 


NKO poleg omega-3 vsebuje fosfolipide, ki so gradniki celičnih membran in možganov, ter holin (iz njega nastane prenašalec živčnih impulzov acetilholin). Vsebuje tudi na fosfolipide vezana vitamina A in E ter astaksantin.

NKO ima idealno razmerje med maščobnimi kislinami omega-3, omega-6 in omega-9, 15 : 1 : 6.

NKO se zaradi fosfolipidov po zaužitju poveže z želodčno vsebino in ne povzroča spahovanja in priokusa po ribah, niti tiščanja v želodcu.

Ker za prebavo ne potrebuje žolča, je primeren tudi za tiste, ki slabo prebavljajo maščobe (za bolnike brez ali z oslabljeno funkcijo žolčnika).NKO je polnjen v kapsule iz posebne ribje želatine. Kapsule so brez vonja in izboljšajo stabilnost NKO. Zaradi naravno prisotnih zaščitnih snovi (astaksantin) je NKO zelo stabilen, zato dodatni konzervansi niso potrebni.Ali lahko povečan ulov ogrozi populacijo krila v morju?


Kril predstavlja največjo biomaso na Zemlji. Za količino ulova je odgovorna CCAMLR (Komisija za ohranjanje antarktičnih morskih organizmov). Trenutno se predela manj kot 2% dovoljenega ulova.
Kril za pripravo NKO je ulovljen v skladu z zahtevami CCAMLR.
Izvajajo se okolju prijazni postopki ulova, ki zagotavljajo dovoljšnjo zalogo krila za za sesalce, ribe, ptice in ljudi tudi v prihodnosti.
NKO ima certifikat Friend of the sea (FOS), ker se ulov krila prilagaja zadanim smernicam.
Best product 2010
Na znanstvenem kongresu v Belgiji je Neptunovo krilovo olje prejelo laskavi naziv: »Najboljši proizvod leta 2010«.

BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 40 €
PREVERJENA KAKOVOST
Imate vprašanje? Želite nasvet?
Pokličite nas, tudi za naročilo.

03 56 300 22

Kaj je v 1 kapsuli NKO? Kako naj ga jemljem?


1 kapsula vsebuje 500 mg čistega Neptunovega krilovega olja.
Sestavine: Neptunovo krilovo olje, ribja želatina (kapsula).

Neptunovo krilovo olje (NKO) 500 mg
od tega:  
fosfolipidi 42 g /100 g
EPK 15 g /100 g
DHK 9 g /100 g
astaksantin 100 mg /100 g
holin 4,9 mg /100 g

Navadno zadostuje jemanje 1 kapsule NKO dnevno, doziranje se pri večjih potrebah lahko poviša. Kapsulo z nekaj tekočine vzemite pred obrokom.

Alergeni:
 ribe in raki. Vsebina: 30 kapsul. Prehransko dopolnilo.

Opozorilo: Pri zdravljenju z antikoagulanti se o jemanju NKO posvetujte z zdravnikom.

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Preberi več V redu

Pridobite 15% popust in nasvete za zdravje


Prijavite se na prejemanje E-novic ter si zagotovite kodo s 15% popustom na vse izdelke. Najvišja vrednost popusta je lahko do 15 EUR.